Срещани любителски начини за отпушване на канали

Какви приоми сме срещали и са ни разказвали клиентите като са правили опит за отпушване на канали в София. Един най разпространен начин за който се сещат хората когато са изправни пред проблема запушен канал е да вкарат един маркуч от чешмата в каналната тръба, да уплътнят доколкото е възможно отворът и да пуснат водата от батерията. Възможно е да се отпуши, не зная, но може и да не стане, тъй като налягането на водата може да върне, ако обаче отвора на канала от където се вкарва маркуча се придържа и уплътни здраво, може и да се отпуши канала и да прокара боклука. Добре е ако се правят опити за отпушване на канали по този начин, да имате и помощник. Други са правили опити да отпушат тоалетната чиния като вкарат маркуча в нея и пуснат вода, или пък да сипят някоя кофа вода и така налягането да отпуши. Това може да се случи ако запушването не е по-сложно или не е попаднал някакъв предмет в канала и за това не винаги се получава а може да се наводним.

Идваме до препаратите за отпушване на канали които се продават в магазинната мрежа. Кога да ги използваме, кога да не ги изсипваме в канала и какво да направим преди да ги пуснем в канала. Там където знаем, че в канализацията са попаднали нечистотии които могат да се разградят от содата каустик, може да ги използваме, но ако са в твърдо състояние трябва предварително да се разтворят в хладка вода и тогава да се добавят, защото ще се втвърди като цимент и резултата ще е незадоволителен. Защо обаче не препоръчваме да се слагат препарати в кухненските мивки, поради простата причина че като си взаимодействат с мазнината в каналите ще се получи сапун второ качество. Ако сте присъствали на отпушване на канали и сте гледали в шахтата как ще изтече водата при отпушването, излизат и едни бели едри /може и по-малки/ парчета, това е сапуна който се е образувал вследствие на препаратите /знам че някои са изсипвали с кофи сода каустик в каналите/.

И сега останаха подръчните средства с които се опитваме да отпушим канализацията. Те може да са от всякакво естество, някъде бяхме чели за опити да се отпуши тоалетната с клони от дърветата и дори след това попаднахме на клиент който е пробвал именно с клонки, но не беше успял. Други се опитват с най обикновена тел да бъркат по канала, няма лошо да се пробва, но да се внимава да не се повреди каналната тръба или сифона. Има и такива които предпочитат професионалната помощ за отпушване на канали и то не без основание. Така или иначе канализацията трябва да функционира, защото сме зависими от нея а и ежедневните нужди ни го налагат. Ако нямате възможност да ползвате услугите на фирмите, идете и си купете някои инструмент непрофесионален за тази цел, те не са скъпи и можете да си го позволите а и ще го ползвате и друг път ако се наложи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *