Средства и техники за отпушване на канали

ръчна машина за отпушване на канал

В магазинната мрежа в столицата се намират доста средства, които да се използват за отпушване на канали София и са специално за тази цел, но не представляват професионална техника и могат да се използват при домашни условия. Все пак се изисква познание за структурата на канализацията и съставните елементи. Тези инструменти които се задвижват ръчно представляват в общи линии непрофесионалната техника. Това са: тел или пластини с дължина до 5 метра /намират се и по-дълги/, както и спирали с диаметър Ф 5-6-8 мм за отпушване на канали и тръби с диаметър до Ф 75мм. Предимството на тези средства за домашни нужди е че са сравнително евтини и достъпни за всеки.
Навремето се е използвала и тел с размер Ф 5мм и дължина над 20 метра за тръби над Ф 75 до ф 150 мм, които и днес някои майстори още ползват, но не може да се намери в магазините. С тази тел обаче е трудно и почти невъзможно да се отпуши канал запушен с мазнина или пък с корени, ще трябва специализирана техника за тази цел. Препоръката е ако ползвате тези средства, пазете ги да не се заклещат в канализацията. Някои от ръчните уреди за отпушване на канали могат да се задвижват и чрез най обикновена бормашина и така по лесно без усилия да се отпуши канала.

На този принцип се произвежда и професионалната техника, но всяко нещо което служи да се изкарват средства е скъпо и нерентабилно за домашни условия, някои обаче обекти които имат сравнително голяма вътрешно канализационна мрежа могат да си позволят закупуването на такава техника, която ще им спести средства и главоболия, но трябва да си обучат хора които да боравят с техниката. Преди време имаше един такъв случай на закупена машина със спирали за отпушване на канали в едно държавно предприятие, която обаче не се ползваше от никой, поради това че е създала проблем при употребата й, и оттогава не я ползват поради това че нямат специалист който да работи с нея. Възможно е вече да е продадена, тъй като мина доста време оттогава.

И така професионалната техника може да се намери в специализираните магазини за отпушване на канали в София или в другите по големи градове или пък да се внесе от чужбина от фирмите производители на такава техника и оборудване. Проблемът който и тук може да възникне е пак, същият да се заклещи спиралата в канализацията или да се изкриви до такава степен че да е негодна за употреба. Представете си ако в канала сте вкарали всичките си спирали и тогава се заклещат вътре, остава ви само машината без оборудването, какво да се прави тогава? Ами ако не могат да се извадят, ще се наложи да се копае. Затова казват че всяка работа си иска майстор, но не другата:
казвам ти майсторе, защото не ти знам името. Имаме на ваше разположение майстор специалист по отпушване на канали, потърсете ни на ваше разположение сме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *