Защо ни се налага отпушване на канали

отпушване на канал с пспирала

Защото, когато канализацията работи ние не се замисляме, че тя някой ден може да се запуши, особено когато най-малко очакваме. Влизаме в банята да се изкъпeм и за наша изненада канала на пода не поема  водата през сифона, или пък след като сме използвали тоалетната, пускаме водата и тя не изтича. Ами сега какво да правим? Или пък пускаме мивката в кухнята и тя бавно започва да се пълни и много трудно изтича. Първото нещо /може би/, за което се сещаме е да купим препарат за отпушване на канали и с радост тичаме към бакалията да го купим. Доволни и утешени изсипваме препарата в мивката и с нетърпение чакаме да тръгне. Или пък взимаме някаква тел или вакум и започват  опитите да отпушим канала. При това може каналите да се отпушат за ваш късмет, но може и да не се отпушат, ако проблемът е сериозен или пък знание не достига.

И така кое причинява запушването на канала – както може би се досещате това са отпадъците които попадат в канализацията, ако обаче взимаме мерки да ги ограничим и пазим каналите, то тяхното запушване се забавя във времето. Но дори и да сме старателни, като внимаваме за каналите си, малко по малко например попада мазнина, която залепва по тръбите и стеснява отвора и запушването е налице.Какво можем да направим в такъв случай за профилактика, единственото добро средство за мазнините това е врялата вода, която ги разтапя и отмива, но при положение че няма запушване на канала. Но ако вече е запушен остава ни или сами да се опитаме да го отпушим или да извикаме специалист работник по отпушване на канали, който да реши проблема бързо и качествено. Тези специалисти си разбират от работата, защото са придобили опит и са решили не един и два случаи в практиката си, идва поглежда, отпушва бързо и си тръгва, а ние се мъчим доста време сами да оправим бедата. Тези майстори също така разполагат и със специализирана техника за отпушване на канали и знаят за всеки отделен случай какво да използват и как да го направят професионално, е естествено срещу заплащане.

Какво трябва да направим за да предпазим канализацията си. Продават се допълнителни решетчици които се поставят на мивките, подовите сифони в банята или на ваната, не че те не разполагат с такива но допълнително ги осигуряваме и редовно ги почистваме от събралите се боклуци /косми, хранителни останки и т.н./. Ако обаче канала се е запушил и сами искате да се справите или поне да опитате, в магазините се продават спирали метални за отпушване на канали с които да пробвате да пробиете боклука в канала и да го отпушите. Много хора това и правят купуват и пробват, но има случаи когато преценката се оказва неправилна, например купуваш такъв инструмент и започваш да отпушваш канала, обаче цялата тел влиза и не достигаме проблемния участък т.е. дължината на спиралата е недостатъчна. Затова е необходимо да преценим каква дължина ще ни трябва, а и друго не може в по голяма тръба да вкараме спирала с малък диаметър и обратното. И накрая ви сте които ще решите как да се справите с запушването дали вие сами, или ще потърсите професионално опушване на канали.

2 thoughts on “Защо ни се налага отпушване на канали

  1. Руслан

    Здравейте, какви са ви цените за отпушване на канали?

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *